Denna artikel är en annons

Har du smärtor och besvär? Kontakta Medfit direkt!

– Medfit arbetar under samma villkor som andra vårdcentraler, primärvårdsanläggningar och rehabmottagningar, säger Michaela Nordén, verksamhetschef för primärvården hos Medfit och Joel Hallström, vice vd.

Är du osäker på var du ska vända dig med dina besvär? I de allra flesta fall – om du inte har en infektion – så kan du gå till Medfit direkt.

– Här får du kvalitativ vård i en frisk miljö,  och du får oftast tid hos terapeut inom 72 timmar, säger Staffan Forsström, vd för Medfit.

Att primärvården lider under ett enormt tryck är ingen nyhet. Det är svårt att få tid och speciellt hos många vårdgivare i Huddinge som tex Huddinge vårdcentral.

På Medfit får du snabb hjälp av fysioterapeut/sjukgymnast, kiropraktor, arbetsterapeut och dietist.

– Vi hjälper människor i alla åldrar och behandlar många olika typer av smärtor och besvär, allt från ryggsmärtor, övervikt och sömnsvårigheter till graviditetsbesvär och motoriska bedömningar för små barn. Vi har patienter från spädbarnsålder till 100-åringar. – I de fall då rehabilitering ska ske i hemmet, så gör vi hembesök och har även hjälpmedel här på plats som patienten direkt får med sig om det behövs – Säger Michaela Nordén, Verksamhetschef för primärvården.

Medfit är anslutet till Stockholms läns landsting. Du behöver ingen remiss för att boka tid och frikort och högkostnadsskydd gäller. Besöket kostar 200kr, gratis för dig under 18 år eller över 85 år.

Men Medfit är inte bara en primärvårdsmottagning. Det är även en av stockholms största träningsanläggningar. Medlemskapet ger tillgång till 4 000 kvadratmeter toppmodern träningsanläggning med det senaste inom träning och hälsa.

Regelbunden träning rekommenderas i dag för de flesta av våra välfärdssjukdomar.

Men många har svårt att gå från tanke till handling – även när doktorn har skrivit ut träning på receptet. Ofta är det inte viljan som saknas, utan känslan av otrygghet som infinner sig när man beträder okänd mark och rädslan att träna fel.

– Hos oss behöver man aldrig vara rädd för att göra fel. Alla som tränar hos oss – både de som har gymkort och våra patienter – får en grundlig hälsogenomgång och en hälsoplan och det finns alltid någon i gymmet som är utbildad inom rehabilitering, säger Michaela Nordén, verksamhetschef för primärvården hos Medfit.

Medfit är alltid öppet när gymmet är öppet, vilket betyder att det finns personal i receptionen även på kvällar och helger. Receptionspersonalen slussar patienten till rätt person hos Medfit, så det är bara ett telefonsamtal bort att kunna boka en tid och få hjälp snabbt. Mottagningsrummen ligger i anslutning till gymmet och gymmet är en naturlig del av vårdplaneringen.

– Många drar sig för att söka hjälp, tyvärr, och går väldigt länge med sin värk. Kanske för att ett sjukhusbesök kan få en att känna sig sjukare än vad man är. Jag skulle råda att höra av sig tidigare än senare. Ju längre man går med en åkomma, desto längre tid tar det också att komma till rätta med det. Om du är osäker så ring! säger Joel Hallström.